ДЭЛХИЙ

Манай гаригийн хамгийн бяцхан шувуу

Дэлхийн хамгийн бяцхан шувуу “hummingbird” юм. Уг шувууны Монгол нэршил нь балч бөгөөд цэцгийн бал цуглуулж хооллодог ба ургамлын тоос хүртээгчийн чухал үүргийг гүйцэтгэдэг аж. Дан цэцгийн бал нь шим тэжээлээр хангалтгүй тул шавьж, аалз зэргээр хооллож уураг, амин хүчил, витамин, эрдэс бодисын хэрэгцээгээ хангадаг байна.

Америк тивээс гаралтай энэ бүлэг шувууд нь биеэр хамгийн жижигт тооцогдох бөгөөд дэлхийн хамгийн жижиг шувуу соно бялзуухайн төрөлд багтдаг гэнэ. Эдгээр шувууд нь секундэд 12-90 удаа далавчаа дэвж, агаарт нэг газраа тогтож чаддаг ба мөн хойшоо ухарч, нисэж чадах цорын ганц шувуу юм.

Д.ЦЭРЭНЧИМЭГ

Уг шувууны тархалт
Энэ мэдээнд таны өгөх үнэлгээ
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Холбоотой мэдээ

Хариулт үлдээх

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд Eguur.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.

Back to top button