Нийгэм мэдээ
ХХААХҮЯ: Малын тархийг чанаж, хатаавал доройтсон сүрэгт сувиллын тэжээл болно
Зудын эрсдэлийг хохирол багатай даван туулах үүднээс малаа богино хугацаанд тэнхрүүлэх судлаачдын гаргасан дараах зөвлөмжүүдийг Хүнс Хөдөө Аж Ахуйн Хөнгөн Үйлдвэрийн Яамнаас нийтлэн түгээж байна.
Өвөл, хаврын байгалийн ширүүн уур амьсгалд доройтсон мал сүргээ энгийн нөхцөлд гарын доорх материалаар асарч дэмнэх аргуудыг энд багтаажээ.
Онцлоход, хүнсэндээ хэрэглэсэн эсвэл халдваргүй өвчнөөр хорогдсон малын толгойг чанаж тархийг нь яс, бор хальс, мэдрэлийн судаснаас нь салгаж жижиглэж хатаагаад турж эцсэн малыг тэнхрүүлэх сайн чанарын сувиллын тэжээл бэлтгэнэ. Хоногт бод малд 50-60 гр, бог малд 20-30 гр нунтаглаж бэлдсэн тархийг нэмэгдэл тэжээл хэлбэрээр өгнө.
Б.ХАШ-ИЛД
АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд Eguur.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
M#liin erguu taraah vii dee 2 hultei m#lnuudaa