
Японы Оосакагийн Их Сургуулийн эрдэмтэд 3D принтерээр хиймэл үхрийн мах гарган авлаа. Өөрөөр хэлбэл, 3D принтерээр үхрийн махны бүтцийг гаргасан байна.
Өнөөг хүртэлх хугацаанд махыг хиймлээр гаргаж авахдаа зөвхөн таташ хэлбэрээр гаргаж авч байсан ч энэ удаад Японы эрдэмтэд үхрийн махыг стейк хэлбэрээр гарган авч чадлаа. Үхрийн махан стейкны булчингийн нарийн бүтцийг боловсруулсан байна.
Эрдэмтэд махны булчингийн нарийн ширхэг, өөх тос, цусны судлыг гаргаж авахын тулд биопринтинг ашигласан байна. Эрдэмтэд эрүүл мэндийн зөвлөгөөг үндэслэн цаашид махны амт, өөх тосны хэмжээг тохируулах боломжтой гэдэгт найдаж байгаагаа илэрхийлэв.
(Эх сурвалж: mignews)
АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд Eguur.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
Удахгүй хиймэл мах зах зээлд нэвтрэн орж ирэх нь дээ