НИЙГЭМ
Монголд далайн сагамхай загасыг үржүүлж байна
Монголд далайн сагамхай загасыг амжилттай үржүүлж байна. Тодруулбал, Японы Китагава ХК болон Монголын Китабулган ХХК, Окаямагийн шинжлэх ухааны их сургууль хамтран хуурай газрын Монгол Улсад далайн хата буюу сагамхай загасыг үржүүлж буй аж. Үржүүлж буй загасаа “Китахата” гэж нэрлэсэн байна.
Сагамхай загас нь: Зөөлөн, бараг ясгүй. Цагаан сагамхай мах нь янз бүрийн хоол хийхэд төгс тохирох бөгөөд ашигтай микро элементийн тоо өндөр. Сагамхай загас амьдралынхаа туршид ургадаг бөгөөд ихэнх загас гурван жилийн хугацаанд дунджаар 40-50 см ургадаг.
Х.НАМАР
АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд Eguur.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
Ургадаг гэнэ үү. Бурхан минь. Ямар хэлээр яриад байна аа? Буриад уу, ойрад уу? Өсдөг гэх юм биш үү?