Нийгмийн

ЭМЯ: Хүнсний дэлгүүр, худалдааны төвийн үйл ажиллагаа эрхлэгчдэд өгөх зөвлөгөө

Эрүүл мэндийн яамнаас хүнсний дэлгүүр, худалдааны төвд дараах зөвлөгөөг хүргүүлж байна.

Байгууллагад:

  • Өглөө бүр ажилтнуудын биеийн халуун үзэж тэмдэглэх
  • Хүн хоорондын зай барих, тэмдэглэгээ хийх
  • Лангуу, тэрэг, сагс, хаалга, хөргөгчний бариул зэрэг хатуу гадаргууг 1 литр усанд 25мл белизна (хлор агуулсан бодис) хийсэн уусмалаар тогтмол цэвэрлэж халдваргүйжүүлэх
  • Карт уншигч пос машиныг спиртэн суурьтай уусмалаар арчих
  • Жимс жимсгэнэ, цагаан идээ зэрэг шууд хэрэглэдэг хүнсний бүтээгдэхүүнийг ил задгай байрлуулахгүй байх
  • Амталгаат худалдаа хийхгүй байх
  • Бээлий эсвэл хүнсний хавчаар хэрэглэн иргэдэд үйлчлэх
  • Сав,баглаа, боодлыг чийгтэй алчуураар арчих
  • Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч байршуулах
  • Агаар сэлгэлт тогтмол хийх
  • Белизнагийн уусмалаар тавцан, сандал, цахилгаан шатны бариул, шал зэрэг хатуу гадаргууг тогтмол арчих
  • Ариун цэврийн өрөөнд гар угаах саван, сальфетка байрлуулах
  • Бие засах газрыг тогтмол цэвэрлэж халдваргүйжүүлэх (жавелин, хлорсепт)
  • Хог хаягдлыг тухай бүр нь зайлуулах

Албан хаагчдад:

  • Амны хаалт зүүх
  • Бээлий өмсөх
  • Гараа сайтар угаах
  • Ковид-19-ийн талаар мэдээлэлтэй байх
  • Халуурах, ханиах, цээжээр өвдөх зэрэг шинж тэмдэг илэрвэл 119, 1800-0119 дугаарт хандах

Үйлчлүүлэгч нарт:

  • Амны хаалт зүүх
  • Гар халдваргүйжүүлэгч, нойтон сальфетка авч явах
  • Хүн хоорондын 1,5-2 метрийн зай барих
  • Хүнсний бүтээгдэхүүнд хүрэхгүй, хүнсний хавчаараар авах
  • Амталгаа хийхгүй байх
  • Олон бараанд хүрэхгүй байх
  • Нүүр, ам, хамартаа бохир гараа хүргэхгүй байх
  • Бэлэн мөнгөөр аль болох тооцоо хийхгүй байх
  • Сав, баглаа, боодлыг савантай усаар арчиж хэрэглэх
  • Хүнсний ногоо, жимс, жимсгэнийг сайтар угааж хэрэглэх
  • Гаднах сав, баглаа, боодлыг шууд хаях
  • Гараа савандаж угаах

Энэ мэдээнд таны өгөх үнэлгээ
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Таг

Холбоотой мэдээ

Back to top button